23948sdkhjf

ABB leverer 800 roboter til VW for produksjon av elbiler

Leveransen av høyytelses industrirobotene støtter Volkswagen Commercial Vehicles omstilling til elektrisk mobilitet.

ABB har mottatt en ordre på 800 industrielle roboter fra Volkswagen Commercial Vehicles for å støtte produksjonen av en ny generasjon elektriske kjøretøyer ved fabrikken i Hannover, i Tyskland.

Volkswagen Commercial Vehicles moderniserer fabrikken i Hannover og installerer toppmoderne fasiliteter for å bygge den helelektriske varebilen/minibussen ID. Buzz, som starter produksjonen i 2022. ABBs roboter vil bli installert i karosseriavdelingen for å utføre flere forskjellige monteringsoppgaver.

- Vi er glade for å utvide vårt mangeårige forretningsforhold med Volkswagen ved å støtte deres utvidelse til elektrisk mobilitet. ABBs robotløsninger vil gi Volkswagens produksjonsprosesser en enestående grad av fleksibilitet, for å hjelpe dem å tilpasse seg trender og skiftende kundekrav, sier Sami Atiya, president for ABB Robotics & Discrete Automation. - Den eksplosive veksten innen elbiler krever nye og innovative produksjonsløsninger. Med vår omfattende erfaring i bransjen hjelper vi våre bilkunder med å mestre denne viktige og strategiske omstillingen mot mer bærekraftig transport.

I tillegg til roboter og applikasjonsspesifikt utstyr, tilbyr ABB bilindustrien standardiserte produksjonsceller og design, planlegging og implementering av komplette produksjonslinjer. Via ABB Ability™-plattformen har kundene også muligheten til å dra nytte av ulike digitale tjenester, inkludert prosessoptimalisering, flåtestyring av roboter og prediktivt vedlikehold.

 

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141