23948sdkhjf

Fra fem til fire dagers arbeidsuke

I stedet for å permittere ansatte har Bandak AS i Telemark gått ned fra fem til fire dagers arbeidsuke.

Som så mange andre bedrifter blir også Bandak AS i Lunde i Telemark rammet av koronapandemien. Selv om 2020 så langt har vært et godt år for bedriften, så merker man nå mot slutten av året at ordreinngangen er blitt lavere. Og i stedet for å permittere ansatte, har bedriften sammen med de ansatte blitt enige om heller å jobbe fire dagers uke i stedet for fem, skriver Telemarksavisa.

Bandak er et selskap som leverer avansert overflatebehandling til kunder primært innen olje og gass, men også forsvaret, luftfart og generell landbasert industri. Den negative utviklingen på oljeprisen som følge av koronapandemien gjør at også Bandak nå må ta grep. Selskapet har blant annet Aker Solutions, Aarbakke, Baker Hughes, HTS Maskinteknikk, IKM Haaland og Kongsberg Gruppen som noen av sine kunder.

– I Lunde har det vært et bra år så langt. Vi har fortsatt en vekst på 10–15 prosent. Det er helt greie resultater, men mot slutten av året ser vi nå en effekt på nye ordrer. Det blir en skjevbelastning på noen avdelinger, sier daglig leder Joar Ajer til avisa.

OVERFLATEBEHANDLING: Bandak leverer overflatebehandling til blant annet olje- og gass-næringen. Lav oljepris gjør at de ansatte nå skal jobbe fire i stedet for fem dager i uka. FOTO: BANDAK NCT

Selskapet har også en avdeling i Notodden - Bandak NCT - og disse er ikke berørt av planene om firedagers arbeidsuke.

Ajer ønsker å understreke at det ikke er noen krise for bedriften i Nome kommune. Bandak er den neststørste bedriften i kommunen.

Firedagers arbeidsuke er foreløpig bestemt å vare fram til jul, men det kan endre seg ettersom hvordan koronasituasjonen utvikler seg. Får man inne nye ordre kan personell bli hentet inn, skriver avisa.

Bandak NCT gjenoppsto etter at Norwegian Coating Technology gikk konkurs i 2017.

2019 ble et svært godt år for det nye selskapet med 27 millioner i pluss i regnskapet. Omsetningen endte på 157 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093