23948sdkhjf

Ber om å få slippe å seile langs kysten

Havila Kystruten får ikke ferdig sine to skip som skal seile langs kysten fra 1. januar. Rederiet har også problemer med å skaffe erstatningsskip. Nå ber rederiet om å få slippe å seile Kystruten med erstatningsfartøy.

Dette går fram av en pressemelding fra Havila Kystruten. Rederiet har fått konsesjon på å seile deler av den tradisjonsrike strekningen Hurtigruten har hatt ansvaret i mange år. Men verftene hvor skipene bygges har slitt voldsomt med å få de ferdig til 1. januar, da Havila skulle ta over seilingene.

Nå har Havila Kystruten bedt Samferdselsdepartementet om å få lov til å slippe seile strekningen fra 1. januar. Årsak: Koronapandemien og reiserestriksjoner. Det vil ifølge selskapet være behov for færre skip på kystruten mellom Kirkenes og Bergen fra 1. januar 2021. Derfor vil det heller ikke være behov for å skaffe erstatningsskip for fartøyene som ennå ikke er ferdige ved verftet.

- Så lenge koronaen herjer og det er strenge reiserestriksjoner, så gjør markedssituasjonen at det ikke er behov for full trafikk på kystruten. Vi har derfor bedt Samferdselsdepartementet om en avklaring rundt hva som blir forventet, og også om de mener det trengs erstatningsfartøy, sier adm. dir. Arild Myrvoll i Havila Kystruten i pressemeldingen.

Han legger imidlertid til at målet og håpet er å kunne sette i drift de fire skipene i løpet av første kvartal 2021, men at dette avhenger mye av hvordan koronasituasjonen utvikler seg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078