23948sdkhjf

Koronakrisen knekte bedriften

Skipsinnredningsbedriften Bugge & Gjertsen i Drammen er konkurs. Årsak til konkursen er covid-19.

Det er Drammens Tidende (DT) som skriver om at det sist fredag ble åpnet konkurs i den tradisjonsrike bedriften, som holder til i samme næringsområde som Drammen Yard og Dresser Rand, som også skal avvikle sin avdeling i byen.

Bugge & Gjertsen startet i 1946 som en møbelbedrift, men har de senere årene spesialisert seg på skipsinnredninger – særlig rettet mot ferje- og cruise-virksomheten. Dette er som kjent en bransje som nærmest ligger nede som følge av koronapandemien, og det er dette som nå tar knekken på Drammensbedriften.

Ifølge DT er det imidlertid ikke første gang firmaet er i trøbbel. Selskapet har vært gjennom både konkurs og akkord tidligere, og så sent som i 2012 var det snakk om å legge ned hele bedriften.

Da koronaen rammet landet i mars, ble det stans i all ferje- og cruisetrafikk, og ifølge daglig leder Knut Sivert Nielsen, er det heller ingen rederier som satser på oppgradering av innredninger nå.

FERJE- OG CRUISE: Bugge & Gjertsen var en skipsinteriør-bedrift, spesielt rettet mot ferje- og cruisenæringen. FOTO: BUGGE & GJERTSEN

– Alt av ordre forsvant på én dag. Alt. Det var ingenting å gjøre, og alle ansatte måtte permitteres, sier Nielsen til Drammens Tidende.

Situasjonen for Bugge & Gjertsen ble verre i sommer da et tysk verft gikk konkurs. Her hadde nemlig bedriften en kontrakt med stor passasjerferje. Men så gikk verftet konkurs og 650 ansatte mistet jobbene sine. Her hadde Bugge & Gjertsen mer enn 10 millioner kroner til gode, penger som gikk tapt.

- Dette er en trist sak for alle som har investert penger i selskapet og de ansatte, sier Nielsen avslutningsvis til DT.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11