23948sdkhjf

Et viktig verktøy i arbeid med bærekraft

Hvilken miljøpåvirkning har et produkt gjennom en hel hel livssyklus? Det kan du få informasjon om i SSAB sine miljødeklarasjoner; EPD´er.

- Vi dokumenterer alle utslipp helt fram til at materialet leveres. Slik blir det enklere for deg som kunde, selv å bygge videre med dine prosesser og skape et samlet bilde av miljøpåvirkningen fra nettopp dine produkter, forteller Jonas Larsson, miljøsjef hos SSAB.

  SSAB har stort fokus på bærekraft og det overgripende målet, er å bli helt fossilfri senest i 2045. SSABs ambisjon er også å være først med å kunne tilby markedet fossilfritt stål allerede i 2026, og senere løpende å omstille alle produksjonsenheter til fossilfrie stålprodukter. EPD´er har man arbeidet med i flere år, men i den senere tid har kundene i stigende grad etterspurt dokumentasjon for miljøpåvirkningen av de stålprodukter som de får levert.  

EPD eller Environmental Product Declaration er et uavhengig verifisert dokument som gir transparens og sammenlignbar informasjon om produkters miljøpåvirkning i et livssyklus-perspektiv.   En EPD kan brukes i mange sammenhenger, for eksempel til markedsføring, som innkjøpskriterier eller som et verktøy for ledelsen i miljøarbeidet.  

SSAB følger internasjonale standarder, noe som gjør det mulig å sammenligne produktenes klimaavtrykk fra forskjellige produsenter.

- Faktum er at SSAB allerede i dag tilhører de mest miljøvennlige i forhold til å redusere CO2-utslipp i stålproduksjonen. Den gennomsnittlige CO2-utledning ved malmbasert stålproduksjon ligger 10-20 prosent over SSAB, sier Jonas Larsen.  

Du kan finne EPD´er for alle SSAB´s produkter. Eksempelvis på Varmvalsede, kaldvalsede, metallbelagte og color coated stål-produkter. I EPD´er dokumenteres verdier fra hele produktets livssyklus. Det innebærer at selv underleverandørernes utredning veies inn, så all energi som brukes kan dokumenteres.

- Det er viktig å få helhetsbildet og være transparent. På den måten får både vi og våre kunder et verktøy i arbeidet med å produsere bærekraftige produkter, avslutter Jonas Larsson.  

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094