23948sdkhjf

Legger ned avdeling – 20 mister jobben

Siemens Energys avdeling i Drammen skal legges ned. Det betyr at 20 ansatte mister jobbene sine.

Det er Laagendalsposten som skriver dette. Bakgrunnen for at lokalavisa på Kongsberg skriver dette, er at Siemens Energy har sitt hovedkontor i Sølvbyen. Men ingen her skal være berørt av nedleggelsen i Drammen.

Nedleggelsen innebærer at 20 ansatte i Drammen må finne seg noe annet å gjøre, og Siemens Energy opplyser til Laagendalsposten at det jobbes med å finne andre løsninger for de 20.

Siemens Energy i Drammen gikk tidligere under navnet Dresser Rand.

– Kongsberg vil overta ansvar for nye ordre og service på tidligere leveranser fra Drammen. Det er ingen i Siemens Energy avdeling Kongsberg som på nåværende tidspunkt mister jobben, opplyser kommunikasjonssjef Stian Thorsrud i Siemens Energy til avisa.

MISTER JOBBEN: 20 ansatte i Dresser Rand/Siemens Enegy i Drammen må finne seg noe annet å gjøre. FOTO: DRESSER RAND

De som nå mister jobben, fikk informasjon om nedleggelsen i august, og siste arbeidsdag vil finne sted i løpet av sommeren 2021. Årsaken til at det vil ta litt tid før avdelingen legges ned, er at alle prosjekter som bedriften har skal sluttføres. Det blir imidlertid ikke iverksatt nye prosjekter ved Drammensavdelingen.

Bakgrunnen for nedleggelsen skal være koronakrisen, som har ført til lavere oljepris. I tillegg leies bygget i Drammen, og det er ikke særlig økonomisk lønnsomt. Drammensavdelingen er ifølge Laagendalsposten et pakke- og teststed, og driver med test og pakking av turbiner til kunder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094