23948sdkhjf

I full produksjon etter koronastengning

Fire ansatte testet positivt for korona. Etter 10 dager med karantene er produksjonen i full gang igjen hos Lerøy Bulandet.

Samfunnskontakt i Lerøy Seafood Group, Krister Hoaas, sier til avisa Firda at man har testet alle ansatte to ganger, og noen ble også testet tre ganger.

- Alle de som har fått negativt resultat og har vært i karantene, er tilbake på jobb igjen, og nå går produksjonen for fullt igjen, sier Hoaas.

Det var 1. oktober at det ble oppdaget et smittetilfelle blant de ansatte ved bedriften. Like etterpå ble tre andre ansatte også bekreftet smittet med korona.

Hoaas sier til Firda at han er stolt hvordan de ansatte har håndtert koronasmitten, og sier at det at det ikke ble ytterligere smitte viste at bedriften og de ansatte fulgte retningslinjene. Han roser kommunen som har fulgt opp bedriften på en svært god måte i en krevende situasjon.

En matprodusent som Lerøy har fra før av allerede strenge hygieneregler. Hoaas sier likevel at det er stor fare for smittespredning i produksjonsbedrifter, men at deres bedrift – til forskjell fra verftet i Hyllestad – ikke har innleid utenlandske arbeidere som kan ta med seg smitte fra deres hjemland.

Det er for tidlig å si hva produksjonsstansen i 10 dager har hatt å si for økonomien, men de kjører nå doble skift og overtid for å kunne ta igjen noe av det tapte.

- Men det må ikke jobbes så mye at det går utover de ansatte, avslutter Hoaas til lokalavisa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093