23948sdkhjf

Var føre var – klarer seg greit under koronaen

Ulefos Jernværk reduserte bemanningen med 19 ansatte i fjor. Det har ført til at bedriften har kunnet holde på tilnærmelsesvis som normalt under koronaen.

- Vi satser på å holde både produksjonen og motet oppe, sier konsernsjef Birger Solberg ved Ulefos Jernværk til Telemarksavisa.

Jernverket har i dag 108 ansatte pluss fire lærlinger, og er spesielt kjent for sin kumlokk-produksjon. Det er ikke planer om ytterligere nedbemanning eller permitteringer som følge av koronapandemien, men Solberg innrømmer at det er usikre tider.

Det var i fjor at 19 av de ansatte ble sagt opp på grunn av kostnadsreduksjoner og effektiviseringstiltak. Oppsigelsene førte ifølge avisa til at natteskift, helgearbeid og overtid ble kuttet. Så man kan godt si at Ulefos Jernværk var føre var – om en ubevisst - og nå står bedre rustet til å møte koronakrisen med «riktig» bemanning.

Når tre firedeler av 2020 er gått, kan konsernsjefen konstatere at omsetningen så langt ligger på samme nivå som året før. Han sier videre at selskapet har unngått permitteringer under koronapandemien, og at det ikke er planer for slike tiltak slik situasjonen er nå.

360 ÅR: Ulefos Jernværk har holdt det gående i 360 år, og gjør det rimelig godt under koronapandemien.

I mai opplevde bedriften å få koronaen over dørterskelen. En av de ansatte ble smittet, men gode smittevernregler og godt samarbeid med kommunelegen gjorde at det ikke ble flere smittede.

– Det er prispress og sterk konkurranse i markedet, samt at vi hadde noen produksjonstekniske utfordringer ved våre to fabrikker i Norge som gjorde at resultatet ble noe svakere enn budsjettert og 2018, sier Solberg avslutningsvis til avisa, som kan opplyse at 2017 var et rekordår, mens årsresultatet for 2019 ble halvert i forhold til to år tidligere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11