23948sdkhjf

Store kostnadskutt i Fjord Line - mange mister jobben

Fjord Line-sjefen forlater skuta og 140 nye ansatte sies opp.

Det melder Fjord Line i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Cruise- og reiselivsbransjen er hardt rammet av koronapandemien, noe leverandørindustrien og verftene også merker. Nå melder rederiet at det må si opp ytterligere 140 ansatte, og dermed er til sammen 300 ansatte blitt sagt opp siden slutten av sommeren.

En av de som nå også går er konsernsjef Rickard Ternblom, som har vært leder for rederiet siden 2015.

«For å sikre at Fjord Line kommer ut av krisen som et sterkt og levedyktig selskap, må det tas nye grep. Det innebærer dessverre en ny runde med nedbemanning. Ledelsen har nå gjennomført en god dialog med fagforeninger og tillitsvalgte», heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Og en avslutning av arbeidsforholdet for Ternblom som konsernsjef er ett av grepene som tas. Dette til tross for at selskapet i fjor hadde sitt beste år i rederiets historie. I pressemeldingen går det fram at Ternblom og selskapet skilles som venner og at han «ønsker rederiet alt godt i årene som kommer». Styrets leder, Peter Frølich, roser Ternblom for det han har fått til med rederiet.

Arne Roland tar over jobben som administrerende direktør etter Ternblom, som har styrt skuta siden 2015. Roland vil fungere i rollen fram til ny konsernsjef er på plass.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156