23948sdkhjf

Aarbakke kjøpte opp avdød kamerats livsverk

Einar Ellingsen bygde opp Altisteel AS gjennom 40 år. I august i år døde Ellingsen, og da tok kameraten Inge Brigt Aarbakke affære: Han kjøpte opp Altisteel.

Det er Jærbladet som forteller den rørende historien om Altisteel AS’ skjebne.

Det var nemlig ikke sikkert at Altisteel skulle drive videre som vanlig da gründeren Einar Ellingsen døde i august i år. Da hadde han bygd opp selskapet siden han etablerte det for 40 år siden.

Til avisa forteller hans kone at familien vurderte å drive Altisteel videre, men at det ikke hadde vært en god løsning på lang sikt. Da Einar Ellingsens kamerat gjennom mange år, Inge Brigt Aarbakke kom på banen var ikke familien i tvil om at det var riktig å selge det til Aarbakke.

KJØPTE SELSKAP: Inge Brigt Aarbakke kjøpte opp kameratens selskap da sistnevnte døde. FOTO: AARBAKKE

Ellingsen døde etter noen måneds sykeleie i august. Han etablerte Altisteel i en tøff periode med finanskrise. Men han klarte å overvinne den og mange andre nedturer i løpet av de årene han drev selskapet.

BYGDE OPP SELSKAPET: Det var Einar Ellingsen som bygde opp Altisteel AS. I august i år døde Ellingsen. Aarbakke kjøpte opp selskapet.

Jærbladet skriver at Altisteel allerede i første driftsår rundet sju millioner kroner i driftsinntekter. Resultatet første år nærmet seg en million kroner allerede da, og året etter var både inntektene og fortjenesten doblet. Regnskapstallene for Altisteel AS viser at 2019 ble det beste i selskapets historie hva angår omsetning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094