23948sdkhjf

Ny kontrakt sikrer 50 årsverk

Jubelen sto høyt i taket blant de ansatte da det ble kjent at Kværner Verdal har sikret seg en kontrakt for bygging av de 19 sugeankrene til det flytende vindkraftprosjektet Hywind Tampen.

Kontrakten vil utgjøre om lag 50 årsverk ved verftet, og sikrer mye jobb neste år.

– Dette er ikke blant de største kontraktene for Kværner Verdal, men det er en utrolig viktig kontrakt for fremtiden. Dette er det første viktige steget vi tar mot å være leverandør inn i det grønne skiftet, sier verftsdirektør Erik Stiklestad ved Kværner Verdal til nt24, som omtaler saken.

Han forklarer til nettstedet at Kværner ønsker mer fokus på fornybar energi og at denne kontrakten er riktig i så henseende. Verftsdirektøre forteller videre at det lå an til en «dump» etter nyttår for verftet i Trøndelag, der det ikke var mye arbeid innen prefabrikasjon av stål og rør i første omgang.

- Det vi produserer på verftene er fundamentet for hvem vi er, og i denne kontrakten er det mer operatørtimer enn en vanlig kontrakt, legger han til overfor nt24.

De 19 sugeankrene er en del av arbeidsomfanget i Kværners totalkontrakt med Equinor om å levere elleve flytende betongskrog for turbiner for offshore vindkraft, samt marine operasjoner for verdens største flytende havvindpark Hywind Tampen. Verdien på kontrakten er på til sammen 1,5 milliarder kroner.

Kontrakten ble gjort kjent for de ansatte tirsdag denne uka, og da vanket det kake til ansatte, og jubelen sto høyt i taket.

Kontrakten er svært verdifull i en tid med mindre oppdrag, og vil etter all sannsynlighet bidra til at man unngår permitteringer. Flere skal ha blitt permittert så langt under koronapandemien ved Kværner Verdal.

Nt24 skriver at arbeidet som skal utføres i Verdal omfatter fabrikasjonsengineering, innkjøp, konstruksjon og leveranse av sugeanker som skal fortøye de flytende betongskrogene som bærer vindturbinene.

Kontrakten starter i februar og skal være ferdig til oktober.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125