23948sdkhjf

Kongsberg Maritime med kontrakt verd 131 millioner kroner

Kongsberg Maritime har signert en kontrakt med China Merchants Jinling Shipyard (Weihai) om levering av fremdrifts- og styringssystemer til to nye 230 meter lange passasjerferger (RoPax), som er under bygging for rederiet Finnlines.

Det skriver Kongsberg Maritime i en pressemelding torsdag.

De to store, moderne fergene forventes å bli levert fra verftet i Kina innen 2023. Fartøyene har kapasitet til 1 212 passasjerer hver, og bygges med fokus på bærekraftig teknologi og drift. Fergene bygges for Finnline og konstrueres i henhold til den høyeste svensk-finske isklassen (1A Super).

Kontraktsverdien for KONGSBERG er i overkant av 12 millioner Euro (131 millioner kroner). Et viktig bidrag til skipenes effektive drift er KONGSBERGs CPP-propeller og Promas-system som integrerer ror og propell i én enhet. Løsningen gir god drivkraft og samtidig minimal motstand i sjøen, noe som bidrar til å redusere drivstofforbruket.

Weisong Ni, Vice President i skipsverftet China Merchants Jinling Shipyard (Weihai) Co. Ltd, sier:

- Disse fartøyene bygges etter høyeste standard for bruk i det sårbare miljøet i Østersjøen, så det er svært viktig at vi gjør vårt ytterste for å velge teknologi som sikrer at de kan operere så bærekraftig som mulig. KONGSBERGs fremdrifts- og styringssystem bidrar til at fartøyene minimerer drivstofforbruk og utslipp, samtidig som de gir økt manøvrerbarhet. Dette er svært viktig for passasjerferger, som skal dokke flere ganger daglig.

- Dette er en stor kontrakt for oss og en viktig anerkjennelse av våre fremdrifts-, manøvrerings- og automasjonssystemer. Løsningene gir god energiutnyttelse, sparer drivstoff og reduserer dermed utslipp. Bærekraft er en viktig motivator for Kongsberg Maritime, og denne kontrakten viser hvordan vår teknologi kan bidra både reduserte utslipp og mer effektiv drift, sier administrerende direktør Egil Haugdsdal i Kongsberg Maritime.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Maritime

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047