23948sdkhjf

Må si opp ansatte

Norsk Stål Tynnplater på Øra ved Fredrikstad må si opp ansatte. Årsak: Koronapandemien.

Tidligere permitteringer er ikke nok til å opprettholde sunn drift for Norsk Stål Tynnplater på Øra. Tidligere i år ble fire ansatte i administrasjonen og en i produksjonen permittert. Men nå merker bedriften at ordreinngangen ikke blir som forventet som følge av koronapandemien, skriver Fredriksstad Blad.

Fredrikstad-bedriften produserer halvfabrikatene av stålplateprodukter til en rekke industribedrifter innen forskjellige næringer.

- Vi merket allerede i mai at salget begynte å gå ned, og ordreinngangen ble mindre, sier produksjonssjef Geir Guldberg til lokalavisa. Det var da de begynte å permittere ansatte, men nå når situasjonen har vedvart og det ikke ser ut til at trenden vil snu, ser selskapet seg nødt til å si opp ansatte. Foreløpig er det anslått at fem i administrasjonen er overtallige, og jobben med å starte prosessen på hvem som er overtallige har tatt til. Det er til sammen 10 ansatte i administrasjonen.

- Etterdønningene etter covid-19 vil vedvare langt inn i neste år og kanskje enda lenger, sier produksjonssjefen. Han karakteriserer prosessen som krevende da mange har jobbet ved bedriften siden 1985. Han mener situasjonen er dramatisk når 50 prosent av administrasjonen må kuttes.

De siste par årene har bedriften slitt med store tap, skriver FB, som også kan opplyse at Norsk Stål Tynnplater mistet en stor og noen mindre kunder i fjor, og så kom koronaen oppå dette, og den negative utviklingen ble forsterket.

Guldberg opplyser at de vil legge til rette for frivillig avgang med bruk av økonomiske insentiner.

Norsk Stål Tynnplater har i dag 38 ansatte, hvor altså 10 jobber i produksjonen. Det jobbes to skift i produksjonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11