23948sdkhjf

Stålindustrien savner et rammeverk for å nå klimamålene

EU må implementere nye konkrete tiltak for å redusere klimautslippene med 55 prosent slik EU-kommisjonen har satt seg som mål.

Det skriver den europeiske stålororganisasjonen EUROFER. For et par uker siden lanserte EU-kommisjonen sin oppdaterte rapport for å nå målene om 50 prosent reduksjon i utslippene før 2020. EUROFER mener at EU må iverksette nye tiltak med en gang for å sikre dekarboniseringen som skal oppnås samtidig som man skal sikre vekst og bærekraft.

- EUs suksess som ledende aktør for klimautslipp, er ikke basert på ambisjonsnivået, men snarere at organisasjonen har evne til å demonstrere at det er mulig å kombinere miljømessig bærekraft med økonomisk vekst og sosial aksept, sier Axel Eggert, som er generalsekretær i EUROFER.

Organisasjonen hevder at den europeiske stålindustrien allerede har framhevet sin ambisjon ved å redusere CO2-utslippene med 30 prosent til 2030 fra 2018-nivåene. Eller 55 prosent sammenliknet med 1990, og i tillegg være karbon-nøytral i løpet av 2050.

- Dette vil imidlertid kun være oppnåelig med de rette forholdene og det riktige rammeverket på plass, sier Eggert.

Den europeiske stålorganisasjonen mener at denne rammebetingelsen må bestå av støtte for å investere i innovasjon, å skape et marked for grønne materialer, å sørge for at mulighetene til en akseptabel tilgang til fornybare energiressurser og en rekke andre instrumenter som avverger handelshindringer. EUROFER mener at dette rammeverket på snarlig på plass.

- EU-kommisjonen innser at å nå målet om 55 prosent utslippsreduksjoner vil bli en stor utfordring for EU-industrien. EUs institusjoner må derfor nå sørge for konkrete svar og løsninger på disse utfordringene, sier Eggert videre.

ETTERLYSER RAMMEVERK: Axel Eggert, generalsekretær i EUROFER, mener det må komme et rammeverk fra EU som sikrer at stålindustrien når sine klimamål. FOTO: EUROFER

Han sier videre at EUs industri trenger stabile og forutsigbare rammevilkår gjør at industrien kan levere på klimamålene og samtidig gjør at industrien beholder konkurransekraften sin slik at man kan investere og planlegge for framtiden.

Ifølge Egger vil EUROFER gjennom sin «Green Deal on Steel»-planen være en aktør som tar sin del av ansvaret for å redusere karbon-utslippene.

- Den europeiske stålindustrien ser fram til å jobbe tett med EU-kommisjonen for å nå de ambisiøse klimamålene, sier Eggert avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079