23948sdkhjf

Verft årsak til smittespredning

Havyards verft i Hyllestad er årsak til at bygda nå har registrert 36 bekreftede koroasmittede. Det bor bare 1400 innbyggere i kommunen.

Det betyr at smitteutbruddet på verftet er alvorlig for den lille kommunen i Vestland fylke. Etter at det ble meldt om smitte hos en håndfull arbeidere ved Havyards verft i Hyllestad torsdag, har nå antallet smittede økt kraftig i løpet av helgen. Søndag ble ytterligere 12 positive tester bekreftet, og det betyr at kommunen nå har 36 stadfestede smittede. Mange av de som har fått bekreftet smitte er ansatt eller arbeider ved Havyards verft i kommunen. Verftet har om lag 400 ansatte, og kommunelegen stengte ned verftet i helgen – det skjedde etter at verftet selv la ned arbeidet da de første smittetilfellene ble oppdaget.

Ifølge kommunen kan alle de 36 smittetilfellene spores tilbake til verftet eller nærkontakter til verftet.

Hyllestad har ved utgangen av helgen mer enn 100 ganger flere smittede enn grensa for rødt nivå.

Bergen har sagt seg villig til å bistå kommunen, og tilbyr smittede å ta inn på Bergens koronahotell. Lørdag kom15 verftsarbeidere til dette hotellet.

I løpet av mandagen håper man å ha fått testet alle de 400 som arbeider ved verftet. Ordføreren i den lille kommunen forventer at flere vil være smittet, men avventer å sette inn ekstratiltak.

Foreløpig er bare verftet og skolen i bygda stengt.

Verftet må holde stengt til 10. oktober i første omgang.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111