23948sdkhjf

Flere 100 må slutte i Equinors leteavdeling

En av tre ansatte i selskapets letevirksomhet skal kuttes innen 2023.

Det er E24 som skriver dette. De ansatte i selskapet fikk vite dette på et allmøte tidligere denne uka, skriver nettstedet. Bakgrunnen for kuttet er at Equinor skal  styrke sin konkurransekraft.

Verst går det utover de som er ansatt i letevirksomheten i USA og Storbritannia der det er snakk om at mellom 50 til 60 prosent av stillingene som skal bort. Men også i Norge vil man merke kuttene, med opptil 30 prosent bortfall av stillinger i selskapets letevirksomhet.

På spørsmål om hvor mange stillinger det er snakk om totalt, svarer fungerende konserndirektør Tore M. Løseth i Letedivisjonen at det er snakk om 30 prosent totalt. Han presiserer at det da kan være snakk om flere 100 stillinger.

Alle må ikke slutte i selskapet. Noen kan bli overført til andre divisjoner og virksomheter, men det er også på det rene at en del må slutte. Noen med naturlig avgang.

«Målet er å håndtere disse reduksjonene på best mulig måte, i tråd med lokale krav. Ansattrepresentanter og verneombud har vært involvert i prosjektet, og Work Council i Storbritannia har også vært informert», skriver Equinor i internmeldingen og som E24 refererer til.

I Norge vil selskapet prioritere naturlig avgang og omplassering til andre deler av Equinors virksomhet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094