23948sdkhjf

- Vi har mer enn nok å gjøre

Ved Westcon-verftet i Florø har de 400 ansatte mer enn nok å henge fingrene i. Reparasjoner, vedlikehold og ombygging preger hverdagen til verftet om dagen.

For ikke mange dager siden var det rene «ferjetreffet» hos Westcon Yard i Florø, melder Firdaposten. Da lå det to ferjer fra Torghatten Nord til kai, i tillegg til kystvaktskipet KV «Svalbard». Alle fartøyene er ikke for vedlikehold og reparasjoner.

– Vi har stor aktivitet på verftet for tiden, og vi utnytter kapasiteten maksimalt, sier verftsdirektør Trygve Solaas til lokalavisa. Han opplyser at verftet venter ytterligere to ferjer fra Torghatten Nord senere i år.

I tillegg til de to ferjene fra Torghatten Nord, ligger det også to ferjer fra Fjord1 ved verftet. Disse skal bygges om fra diesel- til hybriddrift. Dette er noe større oppdrag for Westcon, som har skaffet seg god erfaring på nettopp slike ombygginger.

– Ja, vi har fått mange ferjeoppdrag den siste tiden. Vi skal også bygge om nok en ferje for Fjord1 på nyåret. MF «Moldefjord» skal, som de to Fjord1-ferjene som er i Florø nå, bygges om til hybriddrift, sier Solaas til Firdaposten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093