23948sdkhjf

Aldri hatt røde tall – nå ser han etter arvtakeren

Stålkonstruksjonsbedriften Sigdal Mekaniske fyller 30 år, og nå ser Svein Haga etter sin etterfølger.

Sigdal Mekaniske vokste fram fra Sigdal Kjøkken, men da kjøkkenprodusenten ville at vedlikeholdet skulle ut av bedriften, valgte Svein Haga og noen av de ansatte i Sigdal Kjøkken å ta saken i egne hender. De startet opp for seg, og det er nå 30 år siden.

Mye har skjedd siden den gang, men en ting har holdt seg: Grønne tall hele veien. Svein Haga er nå 67 år og vil overlate roret til andre.

Det er Bygdeposten som skriver dette. Bedriften produserer maskiner, stålkonstruksjoner til storskjermleverandøren tobemore. Disse brukes til montering av skjermene. Ulike stadion og kjøpesentra har vært noen av kundene, opplyser Haga til lokalavisa.

HOLDT PÅ I 30 ÅR: For 30 år siden etablerte Svein Haga Sigdal Mekaniske. Nå har 67-åringen planer om å pensjonere seg, og har så smått startet jakten på sin etterfølger. FOTO: SIGDAL UTVIKLING

Men Sigdal Mekaniske jobber ikke bare med stål. Også blåsemaskiner til etterisolering av bygg og elementjigger og transportrammer de bruker i produksjon av ferdigelementer i treindustrien er kunder.

Bedriften har i dag 12 ansatte, og holder til i Nedre Eggedal. Det som er minst imponerende med bedriften er at den aldri har hatt røde tall.

- Nå omsetter selskapet for om lag 10 millioner kroner i året, sier Haga til Bygdeposten.

– Det skjer noe hele tiden, men det mest konkrete framover er at vi skal investere i en CNC-styrt dreiebenk, som vil bidra til å forenkle en del av produksjonen vår.I tillegg har jeg planer om å pensjonere meg i løpet av de nærmeste fem årene, så jeg ser etter noen som kan overta og videreføre bedriften, avslutter 67-åringen til Bygdeposten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.097