23948sdkhjf

Uenighet om streik

43 medlemmer i Lederne er tatt ut i streik på Johan Sverdrup-plattformen etter at man ikke kom til enighet med Norsk olje og gass. Men Equinor avviser at det er strek på feltet.

For de to andre arbeidstaker-organisasjonene For Industri og Safe ble man enige om lønnsoppgjøret, men Lederne aksepterte ikke tilbudet, og medlemmer der blir derfor tatt ut i streik. I første omgang er 43 tatt ut i streik ved Johan Sverdrup-plattformen, som ifølge arbeidstaker-organisasjonen nå stenges ned. Motparten Norsk olje og gass, hevder imidlertid at plattformen «risikerer å måtte stenges ned». Tirsdag morgen uttaler Equinor det samme: At det ikke er streik på Johan Sverdrup-feltet.

– Streiken kommer fordi vi ikke ser vilje til å diskutere avtale for våre medlemmer knyttet til nye former for drift av plattformene, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne i en kommentar – ifølge NTB.

Lederne krevde ifølge forbundslederen tariffavtaledekning for sine medlemmer som etter omstilling og ny teknologi, i deler av året, skal arbeide i kontrollrom på land.

– Dette ville ikke arbeidsgiversiden løse og sa blankt nei til kravet uten å fremme noe konkret alternativ under meklingen, sier Ingvartsen.

Meklingsfristen for sokkelavtalene gikk ut ved midnatt, men forhandlingene fortsatte på overtid. Rett før klokka 6 meldte Lederne at det blir streik.

Johan Sverdrup er Norges mestproduserende oljefelt. Totalt vil dette kunne bety et daglig bortfall på rundt 470.000 fat olje, noe som tilsvarer nær 12 prosent av totalproduksjonen av olje og gass på norsk sokkel, ifølge NOG.

– Vi er inne i et år hvor vi er rammet av en global pandemi og der både næringen og fellesskapet tynges økonomisk. Frontfagsoppgjøret tidligere i høst pekte klart i retning av moderasjon. Likevel velger Lederne å gå ut i streik fordi de krever høyere lønn enn alle andre, sier forhandlingsleder Jan Hodneland til NTB.

For Industri Energi ble det enighet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094