23948sdkhjf

Beste resultat noensinne

2019 ble et særdeles godt år for Aarbakke på Jæren. Selskapet var nær ved å omsette for en milliard kroner i fjor, samtidig som man har gjenetablert lønnsom drift.

Det skriver Jærbladet, som har fått tilgang til årstallene for 2019 for selskapet. Omsetningen i fjor endte på 937 millioner kroner, noe som nesten er en dobling av omsetningen året før da den endte på 527 millioner kroner.

Les også: Aarbakke kjøpte opp avdød kamerats livsverk

«Samtidig har selskapet gjennom 2019 gjenetablert lønnsom drift, og styrket sin finansielle stilling gjennom økt aktivitet og tilstedeværelse internasjonalt», står det i selskapets årsrapport for 2019.

Driftsresultatet ble i fjor på 141 millioner kroner, mens resultatet før skatt endte på 129 millioner kroner.

Jæren-bedriften er en stor aktør som underleverandør til norsk og utenlandsk industri, primært mot olje- og gass-næringen.

KAN SMILE: Gründer Inge Brigt Aarbakke kan smile. Rekordår i fjor og god utvikling inneværende år er godt ha med seg. FOTO: AARBAKKE

Les også: HitecVision selger seg ut av Aarbakke

Gründer Inge Brigt Aarbakke er ikke bare fornøyd med fjoråret. Også 2020 ligger an til å bli et godt år for selskapet, og man kommer til å runde en milliard i omsetning inneværende år. Ordreserven ser nemlig svært god ut.

Han sier til Jærbladet at målet er å produsere jevnt og beholde dagens arbeidsstyrke.

Lav oljepris og covid-19 kan imidlertid gjøre 2021 tøft, men selskapets finansielle stilling er mye bedre nå enn for eksempel ved oljeprisfallet i 2014.

I slutten av august i år kjøpte Westcon seg opp i selskapet og eier nå 50 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078