23948sdkhjf

Sikret robot-kontrakt med TINE

RobotNorge skal levere en helautomatisert pakkelinje for «TINE Skolelyst» og sørge for ferdigpakkede klassesett til barneskoler i Oslo.

TINE SA avd. Kalbakken har valgt RobotNorge som totalleverandør av en helautomatisert pakkelinje for skolemelkordningen TINE Skolelyst. Noen barneskoler får i dag ferdigpakkede klassesett som inneholder produktene som skal til én klasse for én dag. I dag består utvalget av 16 produkter (ass. melk, yoghurt, frukt ol.) som skal plukkes og pakkes i papirposer av flere ABB roboter.

-Dette er et spennende og viktig prosjekt og løsning for Skolelyst. Det gjør oss i stand til å håndtere flere produkter i sortiment på eget lager, som igjen betyr at vi i enda større grad kan dekke forbrukerbehovet. Våre kunder - foreldrene – ønsker nemlig flere matprodukter fra Skolelyst. Vi vil jo at foreldre og barn skal fortsette å være fornøyd med Skolelyst og helst enda mer fornøyd fremover. Det er det vi jobber med hver dag, sier Ellen-Karine Undebakke, forretningssjef TINE Skolelyst.

TINE har vært en svært viktig kunde for RobotNorge helt siden slutten av 90-tallet da selskapet leverte sitt første robotiseringsprosjekt på Jæren. Gjennom årene har RobotNorge levert flere 10-talls roboter til ulike meieri i hele landet.

KLASSESETT: Det er klassesett av denne typen som RobotNorge nå skal pakke for TINE. FOTO: TINE

-I godt samarbeid med TINE føler vi at vi har bidratt til økt produktivitet i meierier ved hjelp av robotisering. Tildelingen av Skolelyst-prosjektet er for oss et bevis på tilliten TINE har til vår kompetanse og innovasjonsevne. Dette er et banebrytende prosjekt som går ut på å automatisere en svært intensiv pakkeprosess med mange ulike produkter til skoleelever i Oslo-regionen. Automatiseringen vil gi TINE mulighet til å effektivisere hele pakkeprosessen samtidig som den vil gi høyere fleksibilitet og bedre HMS. Vi ser frem til å fortsette robotiseringsreisen sammen med TINE, sier Jean-Marc Launay, daglig leder RobotNorge AS.

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

RobotNorge AS ble etablert i 2003 som et utspring fra ABB fabrikken på Bryne og er i dag eneforhandler av ABB Roboter i Norge. RobotNorge er en totalleverandør av robot- og automatiseringsløsninger med prosjektering og utvikling som kjernevirksomhet. Dette inkluderer bl.a. integrasjon av industrielle roboter i kombinasjon med kunstig intelligens og kamerasystemer i nye og eksisterende anlegg

Kilde: Pressemelding fra RobotNorge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093