23948sdkhjf

Frykter at 20.000 jobber kan forsvinne

En ny NHO-rapport viser at mange næringslivsledere mener at krisen for norsk næringsliv langt fra er over. Tvert imot, den vil forverres.

Etter at smittetallene gikk ned i vår og sommer, er smittetallene på vei oppover igjen – både i Norge og Europa for øvrig. Det kan komme til å påvirke norsk industri kraftig og det kan ta lenger tid før koronakrisen er over. Dette er noen av konklusjonene i en NHO-rapport som E24 omtaler. Om lag en av fem bedriftsledere tror at krisen for norsk næringsliv vil forverres.

3014 bedriftsledere har svart på undersøkelsen, og hovedfunnet er at pessimismen fortsatt eksisterer: Samlet forventer 18 prosent en forverring av markedssituasjonen det neste året.

Konsernsjefen i Kongsberg Gruppen, Even Aas, er en av de som er bekymret for utviklingen. Han sier til E24:

– Norge er det eneste landet som har en komplett maritim klynge og opplever nå at det nesten ikke kommer nye bestillinger. Det skyldes krisen i Norge, men også i de internasjonale markedene.

FRYKTER: Kongsberg Gruppens konsernsjef, Even Aas, frykter at 20.000 jobber i Norge kan forsvinne som følge av koronakrisen. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Kongsberg Gruppens øverste sjef frykter at så mange som 20.000 jobber kan bli borte de nærmeste årene.

Han og NHO-sjef Ole Erik Almids to krav til myndighetene er som følger:

– Myndighetene må forserer bygging av planlagte skip, blant annet mineryddere til Sjøforsvaret.

– Det må legges til rette for å oppgradere de 90 båtene som opererer på oljefeltene i Nordsjøen - til grønne løsninger.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078