23948sdkhjf

TFO: Sterk fremtidstro

Det var hele 33 søkere i årets TFO (Tildeling i Forhåndsdefinerte Områder) runde. Det er avgjørende for arbeidsplasser og verdiskaping i fremtiden.

Det skriver Norsk olje og gass i en pressemelding.

- Det viser at selskapene har tro på fremtiden og på norsk sokkel. At de ser nye muligheter og lønnsomhet på sokkelen er avgjørende for å sikre arbeidsplasser, sier Anniken Hauglie, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Til tross for koronakrisen er antall TFO-søkere stabilt, med like mange søkere i år som i fjor. 

TFO er en ordning med årlige tildelinger innenfor forhåndsdefinerte områder. Området utvides etter hvert som den geologiske kunnskapen i området økes. Hensikten med TFO-ordningen er å stimulere til rask og effektiv utforskning av norsk sokkel. Områdene som inngår i TFO-ordningen har lenge vært åpnet for petroleumsaktivitet.

- At så mange selskaper fortsatt ønsker å være aktive på norsk sokkel viser at Norge er attraktivt og konkurransedyktig i et globalt marked, sier Hauglie. - I en svært krevende tid er næringen opptatt av å tenke langsiktig. Det forutsetter stabilitet i rammevilkårene, og tilgang til attraktivt areal er noe av det aller viktigste, sier Hauglie.

Hun mener TFO er viktig for at olje- og gassnæringen skal kunne klare å møte klimaomstillingen. - Det er kun om næringen kan fortsette å planlegge med lang horisont vi også fullt ut kan spille vår rolle som både økonomisk og teknologisk lokomotiv i klimaomstillingen.

 

Kilde: Norsk olje og gass

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078