23948sdkhjf

Positiv utvikling i august

Mot alle odds viser det seg at verdens råstål-produserende land hadde en økning i produksjonen på 0,6 prosent i august i år sammenliknet med samme måned 2019.

Det viser ferske tall fra Worldsteel, som månedlig samler inn produksjonstallene fra de 64 største råstål-produserende nasjonene. I august ble det produsert 156,2 millioner tonn råstål i verden, noe som altså tilsvarer en økning på 0,6 prosent sammenliknet med tilsvarende måned i fjor.

Det er første gang på noen måneder nå at råstål-produksjonen øker, selv om økningen er liten. I forbindelse med koronapandemien har råstål-produksjonen vært hardt rammet, og hatt en nedgang de siste månedene sammenliknet med tilsvarende perioder i 2019.

I Asia økte Kina sin råstål-produksjon med 8,4 prosent, mens tilsvarende tallene for Japan og Sør-Korea ikke var like oppløftende. Sistnevnte hadde «bare» en nedgang på 1,8 prosent, mens Japan opplevde en tilbakegang på hele 20,6 prosent sammenliknet med august i fjor.

Det kan være verd å merke seg mens Kina økte, så hadde USA en nedgang på solide 24,4 prosent i samme periode. Også Tyskland (ned 13,4 prosent), Frankrike (ned 31,2 prosent og Spania (ned 32,5 prosent) fikk merke koronapandemien i august. Italia kan imidlertid notere seg for en økning p 9,7 prosent i samme periode.

Ukrainia hadde en nedgang på 5,7 prosent, mens Brasil økte med 6,5 prosent. Økning opplevde også Tyrkia med 22,9 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109