23948sdkhjf

IKM-gründer danner datasenterfond på 10 millioner

Adm. dir. i IKM Group, Ståle Kyllingstad, er en av flere næringslivstopper som etablerer et datasenterfond på 10 millioner kroner.

Fondet skal «utnytte de industrielle mulighetene som kan oppstå i kjølvannet av et nytt datasenter, for eksempel ved å benytte avfallsvarme inn i annen næring», heter det i en uttalelse fra næringslivstoppene.

Det var onsdag kveld at toppene møttes på et hotell på Jæren. I tillegg til Kyllingstad er med Inge Brigt Aarbakke, Bjørn Røstad, Jone Wiig, Elling Stangeland og Arvid Salte med i gruppen som etablerer fondet.

Det er Jærbladet som skriver dette.

På Jæren er det oppstått en heftig debatt om utbygging av et nytt datasenter på Kverneland. En aksjonsgruppe har samlet inn 300.000 kroner for å få til en rapport om konsekvensene av en slik utbytting. Grupperingen som står bak fondet, tar et skritt videre, og vil avsette midler til når et eventuelt datasenter blir en realitet.

– Vil vil slå hodene våre sammen og være med på det som vi tror kan bli en ny mulighet, der man kan tjene penger og skape arbeidsplasser både nå og for barn og barnebarn i framtida. Fondet skal danne gode ideer på det som kommer når datasenteret er etablert, sier Kyllingstad til Jærbladet.

Videre sier IKM-sjefen at et datasenter på Jæren vil ha behov for håndverkere, og at kan bli en fin miks av akademiske og ikke-akademiske arbeidsplasser. Han mener det ikke blir nok vekst i oljesektoren, samtidig som han ser for seg at landbruket heller ikke vil vokse mye.

- Da trenger vi ny industri, sier han til Jærbladet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078