23948sdkhjf

Enighet for flyteriggarbeiderne

Det blir ingen streik blant flyteriggarbeiderne og Norges Rederiforbund (NR). Partene ble natt til torsdag enige i flyteriggoppgjøret.

– Vi er fornøyde med å komme i havn med et rimelig godt resultat uten å måtte gå i mekling, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Industri Energi og NR har kommet fram til et resultat som gir et generelt lønnstillegg for ansatte på flyteriggavtalen på 1,7 prosent, minimum 13.693 kroner.

Under oppstarten av flyteriggforhandlingene adresserte Alfheim utfordringer rundt selskapenes ulike håndtering av korona og karantene.

– Dette har ikke vært en del av forhandlingene, men vi skal følge opp de initiativ som er tatt i dialog med arbeidsgiverne og myndighetene, sier han.

Oppgjøret omfatter ca 7500 arbeidstakere på norsk sokkel.

- Partene har vist god forhandlingsvilje gjennom de to dagene vi satte av til forhandlinger og vi er godt fornøyde med å komme til enighet gjennom frie forhandlinger, sier Jakob Korsgaard, administrerende direktør i Maersk Drilling og leder av Rederiforbundets forhandlingsutvalg.

Flyteriggavtalen gjelder for flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel. Industri Energi har over 4500 medlemmer innenfor det såkalte flyteriggområdet, det utgjør to tredeler av alle som jobber på avtalen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker BP bekrefter oljefunn ved Yggdrasil
Gruvegiganten glemte av å betale 2,9 milliarder til ansatte
Hydro inngår langsiktig kraftavtale med Statkraft
Vår Energi inngår strategisk samarbeid med Halliburton
Aker Stord-mann løslatt etter politiaksjon
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.728