23948sdkhjf

Kongsberg-avtale skal sikre arbeidet mot global avskoging

Kongsberg Satellite Services (KSAT) skal levere satellittbaserte optiske bilder til overvåkning og kontroll av global avskoging.

Rammekontrakten er signert med Norges Internasjonale klima- og skoginitiativ (Kos) og har en maksimumsverdi på 405 millioner kroner over en fireårsperiode, skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Norges internasjonale klima- og skoginitiativ, som er underlagt Klima- og miljødepartementet, leder regjeringens arbeid med å redusere global avskoging. KSAT vil gjennom denne avtalen gi verdifull støtte til dette viktige klimaarbeidet.

- Satellittbasert informasjon er avgjørende for miljøovervåking, siden global klimakontroll er avhengig av hurtig og nøyaktig satellittdata. Dette er et område av stor betydning ikke bare for KSAT, men for hele samfunnet. Derfor ser vi frem til å støtte dette viktige initiativet for å bekjempe avskogingen som skjer på verdensbasis, sier Rolf Skatteboe, administrerende direktør i KSAT.

Norge har tatt en ledende rolle internasjonalt for å overvåke avskoging globalt. Ved å tilby satellittbaserte mosaikker over utvalgte regioner, kan avskoging overvåkes og kontrolleres. Målet er å redusere avskoging. KSAT vil levere historiske og månedlige oppdaterte mosaikker av utvalgte områder over hele verden til Klima- og skoginitiativet, i partnerskap med Planet Inc (USA) og Airbus (Frankrike). Rammekontrakten er en viktig milepæl for KSAT og vil styrke selskapets ledende posisjon på området i internasjonal sammenheng.

- Kontrakten er av høy strategisk betydning for utviklingen av KSAT som en verdensledende partner innen tjenester basert på satellittdata for miljøovervåking og -kontroll. Den bekrefter KSATs ledende posisjon som leverandør av informasjon fra optiske satellitter, og utvider porteføljen vår ytterligere, sier Skatteboe.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094