23948sdkhjf

Sikret seg kontrakt i Canada

Norske AquaShip skal snart i gang med et oppdrag i Canada med fartøytet «Aqua Service».

Det skriver selskapet i en pressemelding, der det går fram at fartøyet «Aqua Service» skal inn i et service- og avlusningarbeid på et oppdrettsanlegg ved Vancouver Island i British Columbia. Aqua Service har inngått en langtidskontrakt, og dette blir den første kontrakten i Canada der selskapet får et oppdrag på vestkysten. Aqua Service har allerede to servicebåter i aksjon på den kanadiske canadiske østkysten.

Båten «Aqua Service» ble ifølge pressemeldingen overlevert til AquaShip i februar i år, og er nå på Kongsberg Skipsservice AS i Valsøyfjord i Møre og Romsdal. Her skal fartøyet, som er 24 meter langt, bli utstyrt med en dobbel avlusningsenhet fra Seafarm Innovations. Dette er et system som har en total avlusningskapasitet på nærmere 200 tonn i timen.

– Havbruksbransjen ser i økende grad etter økt fleksibilitet og effektivitet fra fartøyene de leier inn. Arbeidsbåter som «Aqua Service» har evnen til å operere under utfordrende forhold, og kan utføre et bredt spekter av oppgaver, sier Sverre Taknes, administrerende direktør i AquaShip, i pressemeldingen.

AquaShip har hovedkontor i Kristiansund og avdelinger i Førde, på Shetland, Island og i Chile. Totalt er det rundt 300 ansatte i selskapet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093