23948sdkhjf

Westcon vil ha flere riggoppdrag, men trenger hjelp fra NTP

Westcon Yards har behov for en utvidet skipsleie for å få flere og større riggoppdrag. Nå kan arbeidet med dette starte i 2022.

Westcon holder til i Florø og har ytret behov for å få til en utviding av skipsleia til verftet for å kunne ta på seg flere og større riggoppdrag enn i dag. Men det er verken Westcon eller Florø kommune som alene kan bidra med penger til dette prosjektet. Det må skje over Nasjonal Transportplan (NTP), skriver Firdaposten.

Men nå er det tegn som tyder på at et realistisk starttidspunkt for oppstart med arbeidet kan være tidligst i 2022. Det er Kystverket som trolig sitter med nøkkelen til at arbeidet med skipsleia kan ta til om to år.

Kystverket Region Vest uttaler til avisa at de har løftet opp skipsleie-prosjektet blant prosjekter som bør prioriteres i den kommende NTP-perioden.

Men aller først skal Kystverket sette ut måleinstrument for å måle strømstyrken i de områdene som skal sprenges og graves på sjøbunnen. Det skal også tas prøver av bunnsediment – alt dette som en del av forprosjektet.

Hovedprosjektet ligger altså en del fram i tid, og det er politikerne som må ta den endelige avgjørelsen om å prioritere arbeidet med skipsleia i NTP. Og før den tid må det blant annet gjøres kostnadsanalyser. Skipsleia skal blant annet utvides fra 17 til 19 meter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109