23948sdkhjf

Norsk tråler kan bli tvangssolgt

Leverandører mener at de ikke har fått betalt for jobben de har gjort på tråleren «Øygarden». Nå kan fartøyet bli tvangssolgt.

«Øygarden» har siden slutten av juli i år ligget i arrest i Las Palmas, skriver Fiskeribladet. Det var da tråleren skulle inn til mannskapsbytte på Gran Canaria at politiet gikk om bord og tok båten i arrest. Bakgrunnen skal være at to selskap som har levert utstyr til båten, ikke har fått oppgjør for disse jobbene. Rederiet har oppgitt dårlig fiske og koronapandemien som årsak til at inntektene sviktet og kostnadene økte, og at det dermed ikke kunne betale leverandørene.

Nå varsler bobestyreren at tråleren kan bli tvangssolgt, etter at rederiet begjærte oppbud i midten av august.

- Det blir salg av båten, enten ved tvang eller frivillig salg for å dekke heftelsene på båten. Banken DNB har pant på 20 millioner kroner, leverandørene som har fått arrest i båten krever tre til fire millioner kroner. Det er også hyrekrav og andre krav, sier bostyreren til Fiskeribladet.

Bladet skriver videre at «ved et frivillig salg, der kanskje tidligere reder kjøper tilbake fartøyet, kan saken være løst i løpet av en måneds tid. Bostyreren anslår minst et halvår ved et tvangssalg. Konkurssaken skal behandles i Bergen tingrett 10. oktober».

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094