23948sdkhjf

Kjøper opp selskap innen aviation-tjenester

Swire Oilfield Services, den ledende globale leverandøren av container-løsninger og -tjenester til offshore industrien, har kjøpt opp det norske selskapet Helifuel AS. Oppkjøpet vil ytterligere styrke selskapets internasjonale satsning innen Aviation & Helifuel-systemer og komplementære tjenester.

Oppkjøpet er et nytt ledd i Swire Oilfield Services´ strategi om å utvide det globale tjenestetilbudet etter at selskapet overtok Aberdeen-baserte Gordon Engineering Services (GES) i 2018. Jonathan Hughes, i Swire Oilfield Services er oppnevnt til å lede den videre utviklingen og ekspansjonen av forretningsområdet på global basis.

Tidligere eier og grunnlegger av Helifuel AS, Oddvar Østensvik, vil fortsette i selskapet sammen med den eksisterende ledergruppen og Jorunn Håvardsholm som daglig Leder. Helifuel AS ble etablert i 1996 og er spesialisert på design, produksjon, inspeksjon, vedlikehold, opplæring og utleie av spesialsystemer for drivstoffylling til offshore olje og gass, marine- og vind-industrien.

Basert på den mangeårige erfaringen i sine respektive markeder vil det kombinerte selskapet være i stand til å kunne tilby en fullintegrert tjeneste for alle behov innen Aviation & Helifuel segmentet.

CEO i Swire Oilfield Services, Manfred Vonlanthen sier dette om oppkjøpet:

- Helifuel AS passer perfekt inn i vår strategi om å utvikle tjenester med høy kvalitet for å kunne tilby våre kunder en komplett ende-til-ende løsning på tvers av industrier.» «Helifuel AS har et godt omdømme i markedet og med våre to selskapers kombinerte portefølje av produkter og tjenester, samt vår globale tilstedeværelse, vil det sette oss i en unik posisjon til å skape merverdi for våre kunder over hele verden.» «Oppkjøpet representerer et spennende og positivt steg fremover for Swire Oilfield Services sin ambisjon om vekst og differensiering og representerer både tilliten og langsiktigheten fra våre eiere, John Swire & Sons,s ier adm. dir. i Swire Oilfield, Manfred Vonlanthen om oppkjøpet.

Helifuel AS ved Oddvar Østensvik sier på sin side:

- Sammenslåingen med Swire Oilfield Services vil hjelpe oss med å videreutvikle våre løsninger til den globale energisektoren og gi oss muligheten til å fortsette å tilby kostnadseffektive tjenester med høy kvalitet til våre kunder.Vi har et solid team som i kombinasjon med den økonomiske styrken og det globale nettverket til Swire Oilfield Services, vil gi oss et godt fundament for videre vekst og mulighet for økt produktutvikling og innovasjon.

Swire Oilfield Services ble etablert i 1979 og har med sine mer enn 500 ansatte og operasjoner fra 61 baser i 29 land en sterk tilstedeværelse i de største olje- og gass regionene i Europa, Afrika, Midtøsten, Nord- og Sør-Amerika og Asia. John Swire & Sons ble grunnlagt i 1816 og er et privateid selskap med over 130 000 ansatte over hele verden. Porteføljen til selskapet dekker en rekke bransjer, alt fra eiendom, luftfart, mat og drikke, marine tjenester, handel og industri.

Kilde: Pressemelding fra Swire Oilfield Services

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

1.447