23948sdkhjf

Signerte aluminiumskontrakt verdt 100 millioner

Sunndalsøra-selskapet Hycast har vunnet en kontrakt med det spanske aluminiumsselskapet Alu Iberica. Kontrakten har en verdi på 100 millioner kroner.

Det skriver selskapet i en pressemelding torsdag.

Kontrakten omfatter design, utvikling og leveranse av støpeutstyr for produksjon av aluminium pressbolt, og leveransen skal gjøres til to fabrikker nord i Spana.

I pressemeldingen går det fram at produksjonen i sin helhet vil basere seg på at brukt aluminium skal smeltes på nytt, og på dette viset bli en viktig del av grønne profilen som aluminiumsbransjen skal stå for.

Det er Hydro som eier Hycast. Hydro har bærekraft som en av sine viktigste strategier.

I pressemeldingen går det også fram at kontrakten er i størrelsesorden pluss 100 millioner kroner, med ferdig leveranse i starten av 2022.

SUNNDALSØRA: Hycast holder til på Sunndalsøra, og eies av Hydro. FOTO: HYDRO

- Det har vært tøffe forhandlinger og en lang prosess før man endelig signerte avtalen tirsdag. Nå er vi klare til å gå i gang med detaljplanlegging av prosjektet, sier Ola Furu, som er leder for prosjektavdelingen ved Hycast.

– Vanligvis står innkjøpte varer og tjenester for mellom 50 og 60 prosent av omsetningen i en slik kontrakt, og av dette er det aller meste lokale og regionale innkjøp fra dyktige underleverandører i Møre og Romsdal. Konkret for Hycast vil innkjøpene bestå av både innleie av engineeringskapasitet, produksjon av utstyr og maskiner, mekanisk og elektrisk sammenstilling og montasje, samt kjøp av komponenter til ferdig utstyr, sier daglig leder i Hycast, Ola Ulvund, i pressemeldingen.

Han regner med at dette blir viktig for flere aktører i en tid preget av nedgang i etterspørsel og permitteringer har preget manges hverdag.

Hycast, som ble etablert i 1990, har 56 ansatte, og omsetter for om lag 300 milloner kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109