23948sdkhjf

Moen Marin skal bygge nytt fartøy

Avtalen er inngått med AQS.

I en pressemelding fra verftet, går det fram at båten Moen Marin skal bygge er 24 meter langt, og at AQS har to tilsvarende fartøy fra før.

Dette blir det sjette fartøyet AQS får levert fra Moen Marin, og den tredje 24-metringen. Det nye fartøyet har samme skrog som «AQS Namdal» og «Troll» og er designet av Marin Design.

– Fartøyet bygger på et velkjent konsept, men er forsterket og optimalisert spesielt i forhold til sikkerhet og effektivitet, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS.

 

– Vi er svært glade for å få levere en ny båt til AQS. At de velger en 24-metring, som selskapet har to av fra før, viser at dette er gode båter, uttaler sier salgssjef Viktor Finseth i Moen Marin i pressemeldingen.

Nybygget får kraner på 150 og 90 tonn/meter, mot 90 og 65 på dagens båter. For å øke sikkerheten for mannskapet, blir nokker på styrbord side erstattet med vinsj. Fartøyet utstyres med platelås på skinne, taulås (T-lock), haikjeft og taupinner fra SHM for mest mulig sikker og effektiv håndtering av fortøyninger.

– Vi ser at kundene etterspør større båter med større krankapasitet. Det er stadig større og tyngre oppgaver som skal løses på lokalitetene, sier teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS.

Moen Marin har levert syv fartøy av samme type. Nybåten blir byggenummer 267 for Moen Marin. Båten er allerede under bygging og skal leveres like over nyttår. 

– Det er en styrke at båten er standardisert og at det er et solid apparat bak. Det merker vi godt i daglig bruk og ved videresalg av båter fra Moen, sier Finseth hos Moen Marin.

Det nye fartøyet blir en mellomklassebåt i AQS-flåten, som består av fire typer fartøy: Større fartøy som AQS Odin og AQS Njord, mellomklassefartøy på rundt 24 meter som AQS Loke, AQS Namdal og Troll, katamaraner på 15 meter og hurtiggående dykkerfartøy.

 

Kilde: Pressemelding fra Moen Marin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094