23948sdkhjf

Enighet i forhandlingene på elektrokjemisk

Norsk Industri og Industri Energi er kommet til enighet ved de sentrale tarifforhandlingene. Det betyr at mer enn 7500 industriarbeidere ikke går ut i streik.

De 7500 arbeiderne jobber i store selsakp som Hydro, Elkem, Yara, Eramet, Glencore, Bilfinger og Alcoa.

Les også: Enighet for flyteriggarbeiderne

– Vi er fornøyde med at vi kom i mål med et oppgjør som regulerer lønnssatser og skifttillegg i tråd med rammene fra frontfaget, samtidig som det gir oss viktige tariffpolitiske gjennomslag, sier forhandlingsleder Frode Alfheim.

Sent natt til onsdag kom Industri Energi og Norsk Industri til enighet i de sentrale tarifforhandlingene på elektrokjemisk overenskomst.

– Det var til tider tøffe tak, men gjennom systematisk arbeid og konstruktiv dialog klarte vi å komme oss i mål, sier forhandlingsleder Frode Alfheim.

Skiftarbeiderne på overenskomsten vil få et solid løft på 4 prosent på skifttillegget, dette gjøres gjeldende fra 1. mai 2020. Overtidssatsene og satsene for overganger innen og mellom arbeidstidsordninger justeres med 2,4 prosent.

Les også: Fortsatt svekkelse av norsk industri

Lønnssatsen justeres med 2,4 prosent til 187,61 kroner timen for en dagarbeider, inkludert 50 øre som gis i et generelt tillegg til alle. Den nye satsen gjøres gjeldende fra 1. april 2020 og vil bli justert for uketimetall for skiftordninger.

Jul- og nyttårsaften slutter den ordinære arbeidstid for dagarbeidere etter fire timer.

Partene er også enige om at statistikkunderlaget og definisjon av minstelønn skal gjennomgås i løpet av tariffperioden. I tillegg skal partene diskutere videre utvikling av overenskomsten.

Viktige lokale forhandlinger gjenstår

Les også: Industrifagskolen blir et permanent tilbud - får 50 millioner i 2021

Den elektrokjemiske overenskomsten er en minstelønnsavtale, noe som innebærer at det også skal gjennomføres lokale forhandlinger.

– Vi har for første gang på denne overenskomsten tatt med en egen protokolltilførsel som understreker at det skal føres konkrete og reelle forhandlinger lokalt. Det var viktig for oss å komme i mål med det sentrale oppgjøret, men det er minst like viktig at de lokale forhandlingene kommer i mål på en god måte, sier Alfheim.

Forhandlingene for elektrokjemisk industri omfatter i overkant av 7500 Industri Energi-medlemmer og dekker blant annet ansatte i de store industrikonsernene Hydro, Elkem, Yara, Eramet, Glencore, Bilfinger og Alcoa.

Gjennomslag for kjønnstilpasset arbeidstøy og verneklær

Les også: Unngikk streik 22 timer på overtid

– Kjønnstilpasset arbeidstøy og verneklær har vært et veldig tydelig krav fra våre medlemmer og det er vi stolte over å nå endelig ha fått på plass, sier Alfheim.

Det forutsettes i protokollen at kjønnstilpasset arbeidstøy og verneklær ikke skal gå på bekostning av HMS-krav.

– Bedriftene våre bruker arbeidstøy og verneklær som er spesialtilpasset forholdene de skal brukes i. Ikke alt dette er i dag tilgjengelig på markedet, men denne avtalen skaper etterspørsel og nå håper jeg norske designere og produsenter følger opp, sier Alfheim.

Forskuttering av sykepenger og likebehandling innad i bedriften

I overenskomsten legges det inn en ny paragraf om at bedriften ikke har adgang til å forskjellsbehandle de ansatte hva gjelder forskuttering av sykepenger. Industri Energi og Norsk Industri anbefaler gjennom protokollen de lokale parter om å gjennomgå grunnlaget for forskuttering av sykepenger der dette ikke gjøres i dag.

Kilde: Industri Energi

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078