23948sdkhjf

Tøft for oljeleverandørene

Til tross for skattepakken må oljeleverandørene se for seg en ganske dyster framtid som følge av koronapandemien.

Det går fram av undersøkelsen Regional nettverk, som er laget på oppdrag fra Norges Bank. 

NRK, som omtaler undersøkelsen, skriver at selv om flere norske bedrifter forventer lav vekst i tiden som kommer, er framtidsutsiktene for oljeleverandørene mer dyster.

Mye av norsk økonomi tok seg noe opp i sommer, men aktiviteten hos oljeleverandørene og eksportindustrien har fortsatt å falle. Sektorene er blant de hardest rammede sammen med turistnæringen, utelivsbransjen og kulturlivet.

Bakgrunnen for at oljeleverandørene kan vente seg en tøff framtid, er at det vil ta tid før de nye skattereglene, som skal stimulere til økte investeringen i bransjen, vil få effekt. Derfor forventes det et fall blant oljeleverandørene det nærmeste halvåret, ifølge rapporten.

Det er imidlertid myndighetene kan gjøre for å bedre på situasjonen, og det er å framskynde offentlige oppdrag og dermed og etterspørsel. Ferjer og kystvaktskip kan framskyndes, slik at verftene og industrien kan holde aktiviteten oppe.

Undersøkelsen viser også at industrien, oljeleverandørnæringen og kommune- og sykehussektoren planlegger for en reduksjon i sysselsettingen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079