23948sdkhjf

Vil løslate spionsiktet DNV-GL-ansatt

Den DNV-GL-ansatte som i august ble siktet for å ha delt statshemmeligheter kan bli løslatt. Tingretten vil løslate mannen, mens påtalemyndigheten anker beslutningen.

Mannen i 50-årene jobber for DNV-GL, og ble pågrepet i august mistenkt og siktet for å ha delt statshemmeligheter. I tillegg er han også siktet for grov korrupsjon.

Men nå ønsker tingretten å løslate mannen, da det ikke lenger er overveiende sannsynlig at for bevisforspillelse. Det er E24 som skriver dette.

Påtalemyndigheten har imidlertid anket kjennelsen om løslatelse. Fram til lagmannsretten skal behandle saken, blir mannen ilagt brev- og besøksforbud.

Mannen ble i august pågrepet på en restaurant i Oslo, der han angivelig skal ha delt hemmelige opplysninger med det PST mener er en russisk etterretningsoffiser.

Nordmannen var ikke sikkerhetsklarert i DNV-GL, noe som betydde han ikke hadde adgang til dokumenter som omfatter rikets sikkerhet. Men om lag 50 kunder av DNV-GL kan ha blitt berørt av mannens kontakt med den russiske etterretningsoffiseren.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094