23948sdkhjf

Frykter nedleggelse på Sunnmøre

Tre lokallag i Arbeiderpartiet på Sunnmøre frykter at Kongsberg Maritime legger ned på Sunnmøre.

Men Kongsberg Gruppen avviser at de skal legge ned på Sunnmøre, selv om maskineringsavdelingen i Ulsteinvik legges ned og underleverandører tar over. Kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, Ronny Lie, sier til Laagendalsposten at de ikke har planer om å legge ned på Sunnmøre.

Det sier han etter at Herøy Arbeiderparti, Ulstein Arbeiderparti og Møre og Romsdal Arbeiderparti vil at næringsminister Iselin Nybø (V) skal gå inn å berge arbeidsplassene ved Kongsberg Maritimes avdeling på Sunnmøre. Partiene frykter at selskapet legger ned hele sin virksomhet i området.

I en pressemelding skriver de tre partiene at «maritim sektor trenger oss. Det er vår jobb å holde julene i gang til situasjonen er mer normalisert».

Lie opplyser til lokalavisa på Kongsberg at han forståelse for bekymringen, men at Kongsberg Maritime er kommet for å bli på Sunnmøre. Det er en avdeling for maskinering av standardkomponenter på anlegget i Ulsteinsvik som nå flyttes til underleverandører. Her arbeider det til sammen 300 personer, og det 15 til 20 av disse som blir berørt av utflaggingen av maskingeringsavdelingen. Lie uttaler at man jobber for å finne gode løsninger for disse, og at målet er å bedre lønnsomheten i fabrikken i Ulsteinsvik.

– Vi har kommet for å bli på Sunnmøre, uttaler Lie.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094