23948sdkhjf

Halvparten har mottatt permitteringsvarsel

85 av de to total 130 ansatte ved Rockwool-fabrikken i Moss har fått permitteringsvarsel.

– Det er ikke et enkelt valg, sier Erik Ølstad, fabrikksjef, til Moss Avis.

Permitteringsvarselet gjelder i første omgang for fem uker. Rockwool er en totalleverandør av isolering til norsk industri og privatmarked. Fabrikken i Moss leverer blant annet til byggebransjen, men også til offshore.

Det skal ifølge lokalavisa være flere årsaker til at permitteringsvarslene er sendt ut. Blant annet bygges fabrikken i Moss om, fordi man går fra smelteovn til elektrisk ovn. Man sliter med å få tak i nok folk til å holde framdrift, opplyser fabrikksjefen. I tillegg har det oppstått byggtekniske utfordringer, som forsinker oppstarten av den nye fabrikkdelen med fem uker.

I tillegg kommer altså koronakrisen, siden Rockwool har behov for ekspertise fra utlandet. Det er komplisert å få inn folk fra utlandet nå med både testing og karantene.

– Verdensbildet og hele koronasituasjonen gjør at det er komplisert å få inn folk. Når arbeiderne kommer til Norge er de nødt til å koronatestes, og det krever tid og ressurser, uttaler fabrikksjef Erik Ølstad til Moss Avis.

Planleggingen med ombyggingen har pågått i to år, så de skulle være godt forberedt, men så kom koronakrisen og satte ting litt på hodet. Forsinkelsen av oppstart for ombyggingen påvirker ikke leveransene til kundene, forsikrer fabrikksjefen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111