23948sdkhjf

Rigg-oppdrag endte i retten - daglig leder frifunnet

Bergen Group Hanøytangen brukte fem måneder på å overhale en rigg. Jobben skulle ta tre måneder. Nå er den tidligere daglige lederen av selskapet frifunnet for uaktsomhet.

Det er Bergensavisen som skriver dette.

Historien bringer oss tilbake til 2015, da Bergen Group Hanøytangen skulle gjøre en overhalingsjobb av den 40 år gamle riggen «Borgland Dolphin». Jobben skulle ta tre måneder, men det tok fem måneder før jobben ble gjort.

«Riggprosjektet endte i fiasko», skriver BA, og opplyser at riggen ikke fikk noe oppdrag, og dermed havnet i opplag.

Det var tre selskap, deriblant Radøygruppen, som krevde den tidligere daglige lederen ved verftet for 91 millioner kroner. Verftet gikk nemlig konkurs etter oppdraget, og leverandørene mente å ha et krav på om lag 340 millioner kroner.

Nå har den tidligere daglige lederen i Bergen Group Hanøytangen, Asle Solheim, for tredje gang vunnet fram i rettssystemet.

I Bergen tingrett sa Solheim, at kravet i bunn og grunn dreier seg om etterpåkloksap, og at det ikke var grunnlag for ledelsen å anta at prosjektet ville gå rimelig bra. Han hevdet også at økonomien til Bergen Group Hanøytangen var kjent, siden det var børsnotert. Videre a Solheim at han ikke var part i avtalene som ble inngått, og at han derfor ikke kan sidestilles med selskapet angående tapet.

Dette fikk han medhold i av Bergen tingrett, som i sin dom skriver at markedet for riggbygging var svært dårlig i 2014 og 2015.

«Det er ikke til å komme fra at både små og store prosjekter fra tid til annen ikke går som forventet», heter det i dommen. Her går det også fram at den svake råoljeprisen var en faktor i saken.

Asle Solheim, som altså fikk medhold av tingretten, er tilkjent både advokatutgifter og andre omkostninger på om lag 3,5 millioner kroner, mens saksøkerne har en måned på seg til å eventuelt anke dommen til Gulating lagmannsrett.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078