23948sdkhjf

Jernstøperi kutter plast og maling

Ved Furnes Jernstøperi fjerner man plastemballasje og maling på alt gategods. Nå jobber selskapet tettere med kundene for å bli enda grønnere.

Det er to siden at Furnes Jernstøperi på Stange startet et prosjekt for å se på alternative emballasjeløsninger, skriver VA-nytt. Nå bærer prosjektet frukter, og jernstøperiet har redusert forbruket av plastemballasje med 13,8 tonn på ett år. Dette er gjort av både hensyn til miljøet og at ikke kundene skal være belemret med unødvendig plastemballasje.

Nå går man over til å levere umalt gategods i en tett dialog med kundene for å bli enda mer grønn.

– Allerede året etter hadde vi redusert plastforbruket med 13, 8 tonn, og innførte kildesortering av alle plastprodukter som fulgte med innkjøp. Vi jobber nå tett med kundene for alternative, bærekraftige og enkle materialer, sier Geir Kåre Kroken, markedssjef ved Furnes Jernstøperi på Stange, til VA-nytt.

KUMLOKK-LEVERANDØR: Furnes Jernstøperi leverer kumlokk til flere land. Nå kommer kumlokk uten maling til norske kunder. FOTO: FURNES JERNSTØPERI

Umalte produkter har Furnes Jernstøperi levert allerede i 10 til 12 år, primært til kunder i Danmark, men også Sverige. Nå kommer dette også i Norge. Malingen som benyttes til gategods er vannbasert og fungerer primært som estetisk virkemiddel. Kvaliteten på malingen er relativt dårlig, noe som gjør at varigheten er tilsvarende kort når produktene tas i bruk.

Kroken til sier VA-nytt at levering av umalte gategods produkter vil redusere forbruket av maling med 24.000 liter pr. år. Selskapet vil gå over til å levere umalt gategods i løpet av høsten.

Umalte kumlokk har ingen kvalitative svakheter, og i Kristiansand kommune har man prøvd dette i et halvt års tid. VA-nytt år opplyst at korrosjonen er like god ved umalte lokk. I tillegg fester asfalten seg lettere og raskere på umalte lokk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079