23948sdkhjf

Bergensfirma tapte 950 millioner i fjor

Rolls Royce-bedriften Bergen Engines hadde et tøft år i fjor, og ga blant annet sluttpakke til 130 ansatte. 2020 kan også bli tøft som følge av koronapandemien.

Det går fram av år Bergen Engines årsrapport for 2019, som Bergensavisen (BA) omtaler. I fjor gikk selskapet med et underskudd på 952,8 millioner kroner, og dette inkludert nedskrivninger på 640 millioner kroner. Samtidig økte inntektene i fjor til 2,279 milliarder kroner.

Det var lav inntekt i ettermarkedet, samt lav ordreinngang på nye motorer som var årsaken til det svake resultatet, går det fram av årsregnskapet.

Samtidig skriver finansdirektøren i selskapet i en e-post til Bergensavisen at virksomheten vokste og at man økte antall motorleveranser med mer enn 40 prosent.

- Vi skalerte for enda større vekst, men dessverre opplevde vi voksesmerter som skapte store forsinkelser. Dette økte tapet vårt sammenlignet med 2018, skriver finansdirektøren videre.

Men heller ikke Bergen Engines har gått klar av koronapandemien, og når dette skrives er det fortsatt om lag 20 ansatte som er permitterte. I april i år ble om lag 300 av 700 ansatte sendt ut i permitteringer.

BA skriver at ledelsen i selskapet mener det vil bli vanskelig å hente inn igjen alle de tapte inntektene gjennom pandemien, men at man har sett gode effekter av tiltakene som ble iverksatt for å forbedre lønnsomheten.

Selskapet kan ikke kommentere om det blir nødvendig med ytterligere permitteringer eller oppsigelser.

I årsberetningen for Bergen Engines går det fram at Rolls-Royce sikrer finansering for fremtiden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094