23948sdkhjf

Industrien har falt 8,6 % siden februar

Produksjonen av metallvarer falt i juli i år, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

BNP Fastlands-Norge steg 1,1 prosent i juli, viser sesongjusterte nasjonalregnskapstall. Til tross for vekst de siste tre månedene var aktivitetsnivået stadig 4,7 prosent lavere i juli enn i februar, viser nye tall fra SSBs nasjonalregnskap.

Les også: Jobb-bunnen kan være passert

Aktiviteten i norsk økonomi falt brått etter innføringen av smitteverntiltak 12. mars. I takt med den gradvise gjenåpningen av samfunnet økte aktiviteten markant i mai og juni, og veksten fortsatte i juli.

Annen vareproduksjon økte 1,1 prosent i juli og var omtrent på nivå med februar. Fiskeriene var svakere i juli enn normalt, særlig for torsk og hyse. Månedsveksten ble derimot trukket opp av produksjon av elektrisitet. Elektrisitetsproduksjonen har vokst siden februar og er hovedårsaken til det høye nivået innen annen vareproduksjon i juli.

Industri og bergverk utviklet seg flatt i juli. Det var oppgang i næringsmiddelindustrien og farmasøytisk industri, mens produksjon av metallvarer falt. Industrien har falt 8,6 prosent siden februar.

Produksjonen av olje og naturgass steg 0,9 prosent i juli ifølge foreløpige anslag fra Oljedirektoratet. Samlet steg BNP, inkludert oljeutvinning og utenriks sjøfart, 1,1 prosent i juli, skriver SSB videre.

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11