23948sdkhjf

En av tre maritime bedrifter melder om negativ markedsutvikling

Mer enn 40 prosent av de maritime bedriftene på Vestlandet er usikre på om de har nok arbeid til å kunne kalle tilbake permitterte ansatte.

Hele en av tre bedriftsledere i den maritime næringen melder om negativ markedsutvikling for sin bedrift. Det går fram av Vestlandsindeksen for tredje kvartal.

I en pressemelding går det fram at korona-krisa rammer næringslivet på Vestlandet bredt og brutalt. Da er det gode nyheter at resultatindeksen gjør sitt største hopp noen gang i Vestlandsindeksen for tredje kvartal – fra 43,4 til 55,1.

– Nedturen er i ferd med å snu, men samtidig må vi huske på at resultatindeksen fortsatt er et godt stykke under sitt historiske gjennomsnitt på 64,6, sier Ragnhild Fresvik, konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Ves, som står bak undersøkelsen.

Den viser altså at mer enn 40 40 prosent av de maritime bedriftene er usikre på om de har nok arbeid til å kunne kalle tilbake permitterte ansatte. Hele en av tre bedriftsledere i den maritime næringen melder om negativ markedsutvikling for sin bedrift.

– Dette er nest største eksportnæringen i Norge – og en næring som har store internasjonale muligheter i det grønne skiftet. Det er utrolig viktig at vi sikrer aktiviteten i denne næringen slik at vi klarer å ta vare på den viktige kompetansen som vi har der, kommenterer Ragnhild Fresvik.

– Det er også interessant å se at dobbelt så mange bedrifter i den maritime næringen, satt opp mot totalen av alle bedrifter, sier at korona-krisen har ført til at de planlegger å investere i nye forretningsområder, legger hun til.

- Det er her på Norges vestkyst at den grønne omstillingen i maritim næring skal skje, mener Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen.

– Dersom den maritime klyngen på Vestlandet skal ha en spydspiss-rolle i framtiden, er vi avhengig av statlige tiltak som stimulerer til aktivitet. Stat og fylke har viktige roller når vi skal dra i gang omstillingen til nye energikilder, sier Remøy-Vangen.

 

Kilde: Pressemelding fra Sparebanken Vest

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078