23948sdkhjf

GKN varsler betydelige kutt

GKN, som innbefatter GKN Aerospace på Kongsberg, varsler betydelige kutt etter et tap på fem milliarder kroner i første halvår.

Det er Laagendalsposten som skriver at morselskapet til GKN, Melrose Industries PLC, planlegger betydelige kutt. Fra før av er det kjent at GKN på Kongsberg skal kutte 150 stillinger, og dette står seg. Kongsberg-bedriften lager deler til flymotorer, et marked som har stupt etter at koronaviruset erobret verden i vår.

Før sommeren var det 500 ansatte ved flymotorbedriften i Sølvbyen. Nå blir de altså 150 færre. GKN Aerospace har nemlig anslått at de får en reduksjon i omsetningen på om lag 30 prosent som følge av covid-19. Det samme gjelder for morselskapet.

Laagendalsposten skriver at GKN har 17.000 ansatte i 14 land, og at det skal snakk være snakk om tusentalls ansatte som nå står i fare for å miste jobbene sine.

Kommunikasjonsansvarlig ved GKN Aerospace på Kongsberg, Anita Nyheim, sier til avisa at det selskapet er inne i en tung periode nå.

- Alle områder i bedriften blir berørt, og målet er at vi ved utgangen av 2020 vil være om lag 350 ansatte, sier hun. Nyheim legger til at det er tilbudt sluttpakke til alle som er 62 år og eldre, og at de fleste har takket ja til dette.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093