23948sdkhjf

Oppsagt frykter for nedleggelse av TechnipFMC

1.september var det om lag 700 ansatte som gikk ut dørene av TechnicFMC ulike kontorer i Norge for aller siste gang. Nå frykter en av de som ble rammet av nedbemanning at hele selskapet legges ned på Kongsberg.

Det er Jens Petter Jensen-Eian som sier til Laagendalsposten at han frykter at nedbemanningen i TechnipFMC er første steg i å legge ned hele bedriften på Kongsberg. Han har jobbet i selskapet i 35 år.

Mandag denne uka var det ut døra i teknologiparken for siste gang. Han er en av de 700 i selskapet i Norge som ble rammet av nedskjæringene som følge av koronapandemien og fallende oljepris.

– Det var en veldig rar følelse. Du har jobba så lenge på samme sted, og så er det plutselig ikke bruk deg lenger, sier han til lokalavisa.

Han forteller videre at han har vært med på både opp- og nedturer i selskapets historie. Jensen-Eian startet i daværende Kongsberg Våpenfabrikk i 1985. Han sier at de fast ansatte stort sett har fått beholde jobbene sinde – inntil nå. Selv om mange konsulenter har kommet og gått gjennom årenes løp.

MISTET JOBBEN: Jens Petter Jensen-Eian frykter at TechnipFMC nå legger ned hele virksomheten på Kongsberg. FOTO: FRA JENSEN-EIANS FACEBOOKPROFIL

Jensen-Eian ble tilbudt sluttpakke. Han fikk også motta AFP-pensjon siden han i sommer ble 62 år. Han kaller det som skjer med TechnipFMC på Kongsberg en tragedie, og sier til Laagendalsposten at det «ikke er noen vei tilbake når de tar bort design- og produksjonskunnskap. Den nedbemanningen som skjer nå er å fjerne sjelen og grunnlaget for den suksessen vi har hatt».

Alt dette sier 62-åringen til tross for at han dagen etter siste arbeidsdag hos TechnipFMC fikk seg ny jobb i Buskerud Graving og Transport.

Kommunikasjonsdirektøren i TechnipFMC, Lars Ole Bjørnsrud, sier til lokalavisa i Sølvbyen at han forståelse for at ansatte som har mistet jobbene sine er frustrerte og kan si slike ting Jensen-Eian gjør i affeksjon. Men han forsikrer at selskapet ikke kommer til å legge ned på Kongsberg.

-Vår aktivitet i verkstedene på Kongsberg har aldri vært større enn i dag. Vi styrker oss derfor på noen områder i Kongsberg, men flytter også ut noe til andre deler av selskapet, sier han til avisa.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078