23948sdkhjf

Ledelsen i Altus Intervention kjøper selskapet

Ledergruppen i brønnintervensjonsselskapet Altus Intervention har overtatt selskapet gjennom en såkalt management buy-out. 

Selskapet har som mål å kapitalisere på en unik, integrert leveransemodell og ny teknologiplattform som hjelper operatørselskaper å løse lønnsomhetsutfordringene de møter ved lave energipriser.

Les også: Endúr ASA kjøper BMO Entreprenør som ledd i satsing på landbasert oppdrett

Altus Intervention har hovedkontor i Stavanger, og er en ledende leverandør av brønnintervensjonstjenester og nedihullsteknologi til olje- og gassindustrien, med 40 års erfaring fra sektoren. Selskapet har en sterk posisjon innen integrerte kabel- og kveilerørstjenester i Nordsjøen, og er ledende globalt innen i utvikling av avansert presisjonsteknologi innen brønnoperasjoner. Altus Intervention har rundt 1 100 ansatte og aktiviteter i ti land, inkludert i Norge, Danmark, Storbritannia, Nord-Amerika, Midtøsten, Afrika og Asia.

– Endrede makroforhold, inkludert effektene av Covid-19-pandemien, har gitt den globale energibransjen mange utfordringer de seneste årene. Altus Intervention har gjennomgått betydelige endringer som har styrket selskapets kostnadsposisjon, servicekvalitet and andre viktige produktivitetsparametere. Vi har oppnådd dette mens vi har gjort motsykliske investeringer i en ny digital teknologiplattform som hjelper operatørselskaper å løse lønnsomhetsutfordringene de møter ved lave energipriser. Dette har vært mulig takket være vår unike tilnærming til opplæring og utvikling av våre medarbeidere, som sikrer at vi kontinuerlig har kompetanse og kapasitet til å levere og tilpasse oss, sier Åge Landrokonsernsjef i Altus Intervention.

Ledergruppen overtar selskapet Oz MidCo AS (Altus Intervention) fra EQTs fond EQT VI, i en transaksjon støttet av et bankkonsortium. Den nåværende ledergruppen, under konsernsjef Åge Landros ledelse, overtar majoriteten av aksjene og vil ansette et nytt styre.

– Vi er fornøyde med den finansielle støtten som gir oss en solid finansiell plattform å videreutvikle selskapet fra, til fordel for både kundene og medarbeiderne våre, sier Åge Landro.

Les også: Inngår samarbeidsavtale

Altus Intervention omsatte i 2019 for 2,1 milliarder kroner, med et EBITDA-resultat på 423 millioner kroner, justert for engangskostnader.

 

VOKSE: - Planen er at Altus Intervention skal fortsette å vokse utfra det sterke grunnlaget selskapet har, sier konsernsjef Åge Landro.FOTO: ALTUS INTERVENTION

– EQT har vært en solid og svært støttende eier som har bidratt med betydelige investeringer og FoU-tiltak som tilrettelegger for videre vekst i vår egenutviklede teknologivirksomhet, samtidig som det gjør oss i stand til å forsvare vår sterke posisjon innen brønnintervensjonstjenester i Nordsjøen. Planen er at Altus Intervention skal fortsette å vokse utfra det sterke grunnlaget vi har lagt, sier Åge Landro.

Les også: Nordic Steel med enda et oppkjøp

Anders Misund, partner i EQT Partners og investeringsrådgiver til EQT IV, sier:

– Altus Interventions ledergruppe har de seneste årene spilt en avgjørende rolle i utviklingen av å bli en kvalitetsledende teknologi- og tjenesteleverandør. Vi er overbevist om at Altus Intervention er godt rustet til å fortsette den positive operasjonelle utviklingen under sitt nye eierskap.

Transaksjonen forventes sluttført i tredje kvartal 2020. Partene har blitt enige om å ikke offentliggjøre de økonomiske detaljene i transaksjonen.

 

Kilde: Pressemelding fra Altus Intervention

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156