23948sdkhjf

Metallfabrikk legges ned, ansatte mister trolig jobbene

36 ansatte ved Nyrstar i Høyanger i Sogn risikerer å miste jobbene sine når produksjonen av resirkulert metall opphører.

Nedleggelsen av fabrikken kommer etter et solid overskudd i fjor og produksjonsrekord i sommer. Det er NRK som skriver at Høyanger-bedriften legges ned og at 36 ansatte står i fare for å miste jobbene sine.

– Jobbene til rundt 36 Nyrstar-ansatte som arbeider på Høyangeranlegget, vil sannsynligvis bli rammet av denne avgjørelsen. En konsultasjonsprosess foregår nå med ansatte i samarbeid med lokale fagforininger, skriver informasjonsdirektør i Nyrstar, Gytha Steenvoorden, til NRK.

Nyrstar driver altså med produksjon av resirkulert metall. På bedriftens hjemmeside står det at «anlegget i Høyanger i Sogn og Fjordane er en viktig bidragsyter til Nyrstars segment innen metallprosessering, og tilfører teknologi som forbedrer produktene i Nyrstar-gruppen. Metallprosesseringen i Nyrstar blir utført ved seks smelteverk, som samlet leverer mer enn 1,1 millioner tonn sink og 235.000 tonn bly. Nyrstar Høyanger sysselsetter i dag rundt 35 personer, og bruker den reneste og mest effektive teknologien som er tilgjengelig for resirkulering av biprodukt fra primær sinkindustrien».

Regnskapene viser at Nyrstar i Høyanger i fjor hadde et overskudd på mer enn 27 millioner kroner, og en omsetning på over 103 millioner kroner, skriver statskanalen videre.

Tillitsvalg sier at de har fattet mistanke om at nedleggelse skulle finne sted siden juli, men at man hadde et håp om at det ikke ville skje – men nå skjer det altså.

INDUSTRIPARK: Nyrstar holder til i Hydros industripark i Høyanger i Sogn. FOTO: NYRSTAR

Nyrstar, som eies av det store internasjonale industrikonsernet Trafigura, holder til i Hydros industripark i Høyanger. Det er ikke mange månedene siden et annet selskap i parken måtte stenge dørene sine. Da var det felgprodusenten Fundo som gikk konkurs, og 300 ansatte mistet jobbene sine.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094