23948sdkhjf

Høyrere priser på rustfritt stål

«Svakere dollar og økning i nikkel vil gi høyere pris på rustfritt stål, skriver markedsdirektør Thomas A. Engen i Austrup AS i sin månedsrapport for august.

«Den amerikanske dollaren fortsetter å svekke seg, gjennomsnittsnoteringen mot den norske krona gikk ned nesten 4 prosent fra juli til august. I samme periode har Euroen svekket seg mindre enn 1 prosent mot norske kroner. Den norske kronen forventes generelt å styrke seg, mye grunnet en forventet renteøkning i Norge tidligere enn i andre land, samt at oljeprisen antas å stige videre» heter det videre i markedsrapporten fra Astrup for august måned" heter det i rapporten..

Les også: Engen ny adm. dir. i Astrup

Videre skriver Engen at prisen på nikkel har steget 15 prosent i løpet av august og vil gi økning i legeringstilleggene på rustbestandige materialer fra 1. oktober.

«Bakgrunnen for den økningen på nikkel er blant annet økt etterspørsel etter batterier fra Automotive. En annen årsak kan være mangel av investeringsalternativer med lave renter, at her er en viss spekulasjon. Det har vi sett tidligere, og kan også være noe av årsaken til at kobberprisen ligger så høyt som den gjør. Kobber gikk opp 150 dollar per tonn på LME fra juli til august, men den svakere dollaren gav litt lavere gjennomsnittpris i norske kroner. Norsk PMI steg 3,3 poeng fra de svake juli-tallene, men det antyder at innkjøpssjefene forventer lavere aktivitet i norsk industri. Delindeksene for produksjon og nye ordre trakk opp, men sysselsettingsindeksen fortsatte ned», skriver Engen.

Stål og metallverkene synes å ha en ganske normal ordrebok etter ferien. Noen kjører riktignok med redusert kapasitet grunnet korona. Outokumpu har nokså lang leveringstid på standardmaterialer fra Finland sju uker), men kortere på tykke plater og spesialiteter fra Sverige. Aurubis har samme på kobberplater, mens Hydal har fra to til fire uker på ubehandlede profiler. Hydro har seks til 10 ukers leveringstid fra sine valseverk avhengig av produkt. Gjennomsnittsprisen på rå-aluminium er opp 30 øre fra juli. Legeringstillegg på rustbestandige materialer i september viser små bevegelser grunnet sterkere krone, men det forventes en betydelig økning 1. oktober om prisen på nikkel holder seg over 15 000 dollar per tonn. Skrottillegget på stål gikk opp vel 100 kr til 1886.- kr/ tonn for 520M. Grunnet sterkere norsk krone reduseres prisene på plast i september.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094