23948sdkhjf

Satser sammen på vind til havs

Ocean Installer og VARD inngår samarbeid om å utvikle et av verdens mest avanserte installasjonsfartøy for vindmøller til havs. Skipet skal kunne installere turbinkomponentar på over 1000 tonn, 150 meter over havoverflaten.

- Vi vil sammen utvikle ett av verdens mest avanserte fartøy for installasjon av framtidens vindturbiner offshore. De er for store for eksisterende turbin-installasjoner til havs, sier Erik Haakonsholm i Vard-konsernet. Han er ansvarlig for konsernets offshore- og spesialfartøy-satsing.

Han legger til at fartøyet, som kan installere turbinkomponenter som er tyngre enn 1000 tonn mer enn 150 meter over havoverflaten, gjør dette fartøyet til særdeles ettertraktet for konstruksjon av store vindfarmer til havs de kommende årene.

Det er ventet at offshore vindturbin-markedet vil vokse kraftig de nærmeste årene, og fartøy-kapasiteten vil være utilstrekkelig.

-Dette helnorske samarbeidet mellom subsea-selskapet Ocean Installer og Vard-verftet er bygget på erfaring, kvalitetsstandarder og effektivitet etter flere års arbeid på den norske kontinental-sokkelen, sier administrerende direktør i Ocean Installer, Odd Strømnes.

Vard er for tiden i gang med arbeidet på forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean.

- Mange store energiselskap vinner internasjonale havvind-farm-kontrakter, så det er naturlig for oss å være en del av dette markedet, heter det i en uttalelse fra Vard og Ocean Installer.

Odd Strømsnes kan ellers opplyste om at Ocean Installer allerede er kvalifisert for spesielle offshore vind-prosjekter, og deltar i anbudsrunder både i USA og Europa for internasjonale og norske energiselskap.

- En slik endring er svært viktig for den tradisjonelle norske olje- og gass-leverandørsektoren, som på lenger sikt må finne andre måter å drive forretninger på. Vi har for tiden høy ekspertise og solide inntekter fra olje- og gass-sektoren, og disse ressursene bruker vi nå til å bli en ledende aktør innen offshore vind. Vi har derfor rekruttert flere nøkkelpersoner fra denne sektoren den senere tiden, sier Strømsnes avslutningsvis.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078