23948sdkhjf

Lite Sotra-firma havner midt i storpolitikken

USA truer med sanksjoner mot de som deltar i det store gassrørledningsprosjektet mellom Russland og Europa. Sotra Anchor & Chain er en av leverandørene til prosjektet, og risikerer dermed å bli utsatt for sanksjoner fra Donald Trumd & Co.

Men daglig leder i selskapet, Jan Vindenes, tar det hele med ro, melder E24. Sotra-selskapet har fått en kontrakt om å levere fire anker til en lekter som skal senke gassledningen Nord Stream 2. Den skal sikre gassleveranser fra Russland til Tyskland når den står ferdig.

USA mener gassrørledningen er "Kremls verktøy for å øke Europas avhengighet av russisk gass", og truer derfor alle som bidrar i prosjektet med sanksjoner.

Kontrakten for Sotra Anchor & Chain er ifølge E24 på to millioner kroner. Vindenes tar truslene om sanksjoner med stor ro.

- Jeg tror ikke Trump er interessert i en liten norsk bedrift fra Sotra. Jeg håper vi ikke er på tynn is. Vi har ikke brutt noen sanksjoner og forholder oss til norske lover og regler. Vi driver butikk og ikke politikk, sier Vindenes til E24.

BRYR SEG IKKE: Daglig leder hos Sotra Anchor & Chain, Jan Vindenes, tror ikke Donald Trump bryr seg om en liten bedrift fra Sotra. FOTO: FRA JAN VINDENES FACEBOOK-SIDE

Vindenes sier videre at de leverer til et europeisk selskap, og ikke direkte til et russisk selskap. Hadde de gjort det, måtte Sotra-bedriften avklart faren for sanksjoner med bank og myndigheter.

Kontrakten på to millioner kroner er ikke en kjempestor avtale, men likevel Sotra-bedriftens største i august.

Vindenes tror ikke bidraget til Nord Stream 2 vil gjøre det vanskeligere å få kontrakter i USA, slik de har hatt tidligere.

- Vi leverer ikke høyteknologi. Det er «jernklumper» vi leverer, sier han til nettstedet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11